ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comisia Unificată de Control s-a întrunit în ședință de urgență

14:37 | 19.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei Unificate de Control s-au întrunit astăzi în format restrâns la Bender. Ședința de urgență a fost solicitată de către copreședintele CUC din partea Federației Ruse, în conformitate cu Regulamentul CUC, pentru a decide asupra unor probleme organizatorice de neamânat, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Astfel, au fost confirmați în funcție noul șef al Statului-major al Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, colonel A. Sevriukov și noul comendant al sectorului Nord și Centru al Zonei de Securitate, colonel D. Grișin, ambii delegați din partea Federației Ruse. De asemenea, Comisia a confirmat în funcție câte doi observatori militari din partea Republicii Moldova și a Federației Ruse. Militarii care au ocupat anterior aceste funcții și-au încetat mandatul în legătură cu finalizarea termenului contractului.

În ultimele două săptămâni nu au fost convocate ședințele ordinare ale CUC, pe motivul unor focare de Covid-19, delegația Republicii Moldova informând în regim de lucru celelalte componente ale Comisiei Unificate de Control.

Ședințele ordinare ale Comisiei Unificate de Control sunt blocate constant de către partea transnistreană, care respinge includerea pe agendă a subiectelor ce țin de răpirile de persoane care au avut loc în Zona de Securitate, situația care s-a creat în Zona de Securitate după introducerea abuzivă în mai 2019 a așa-numitor „grăniceri”  și altor probleme de actualitate.

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!