ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu, și-a prezentat echipa

14:54 | 23.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu, a anunțat astăzi că a depus la Parlament documentele cu privire la echipa și programul de guvernare, comunică MOLDPRES.

„Prin Programul „Moldova sănătoasă” și echipa cu care venim ne asumăm să luăm decizii responsabile pentru gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”, a scris Grosu pe pagina sa.

Astfel, din cabinetul Grosu ar urma să facă parte fostul candidat desemnat la funcția de prim-ministru Natalia Gavrilița, care va prelua postul de vicepremier, ministru al Finanțelor. Funcția de vicepremier pentru reintegrare ar urma să-i revină lui Viorel Cibotaru. Mihai Popșoi este propus pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene; Andrei Spînu - ministru al Economiei și Infrastructurii; Anatolie Nosatîi - ministru al Apărării; Anatolie Topală - ministru al Educației, Culturii și Cercetării; Ala Nemerenco - ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; Ana Revenco - ministrul al Afacerilor Interne; Sergiu Litvinenco - ministru al Justiției; Vladimir Bolea - ministru al Agriculturii, Dezvoltării regionale și Mediului.

img21002192

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!