ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grădinița din Șestaci, Șoldănești, a fost reabilitată termic cu suportul AEE

11:05 | 24.03.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Grădiniţa de copii din satul Şestaci, raionul Şoldăneşti, a fost reabilitată termic cu suportul Agenţiei pentru Eficiență Energetică (AEE). O comisie specială a efectuat ieri recepția finală la finalizarea lucrărilor şi a constatat că acestea sunt conform normelor, transmite MOLDPRES.

“În cadrul proiectului s-au implementat următoarele măsuri de eficiență energetică: izolarea termică a pereților exteriori; înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare; izolarea termică a tavanului; eficientizarea sistemului de iluminat interior”, indică AEE.

La fel, au fost efectuate măsuri de renovare a clădirii și instalarea cazanelor pe biomasă și a colectoarelor solare. Valoarea totală a grantului constituie peste 3,2 milioane de lei.

Totodată, pe perioada implementării, beneficiarului i-a fost asigurată asistența tehnică ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

foto: AEE

img21002215

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!