ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații Petru Jardan și Denis Ulanov au fost puși sub învinuire

19:05 | 24.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Deputații Petru Jardan și Denis Ulanov, lipsiți acum două zile de imunitate parlamentară, au fost puși astăzi sub învinuire. Procuratura Anticorupție i-a audiat în calitate de învinuiți, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, procurorii au depus demersuri de arestare preventivă a celor doi învinuiți pentru 30 de zile, urmând ca instanța de judecată să fixeze data și ora examinării acestora. Ambii învinuiți pledează nevinovați.

Cei doi deputați au fost reținuți luni, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Potrivit materialelor, Denis Ulanov este învinuit de ”escrocherie” și ”spălare de bani” în dosarul ”frauda bancară”, iar Petru Jardan este învinuit de ”abuz de serviciu”, în dosarul vizând concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!