ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Consiliul consultativ de sănătate publică pe lângă Prim-ministru s-a întrunit în ședință

18:35 | 29.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a convocat astăzi ședința Consiliului Consultativ de sănătate publică pe lângă Prim-ministru. În cadrul reuniunii, membrii Consiliului au examinat necesitatea introducerii unui set de acțiuni suplimentare în scopul eficientizării procesului de gestionare a situației pandemice, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.  

În cadrul ședinței, membrii Consiliului consultativ au examinat mai multe propuneri de acțiuni prioritare, care ar contribui la stoparea extinderii infecției în țară. Printre acestea – sporirea capacităților de testare, fortificarea capacităților medicinii primare, crearea unui Centru de criză care să coordoneze procesul de comunicare și informare. Instituția ar mai avea rolul de dezvoltare a parteneriatelor cu actorii importanți, în scopul sporirii capacităților de comunicare privind situația pandemică, monitorizarea celor care au contactat persoane infectate, dar și monitorizarea procesului de imunizare.

Totodată, specialiștii au accentuat necesitatea dotării cu echipament suplimentar și sisteme centralizate de oxigenare în secțiile de terapie intensivă, având în vedere suprasolicitarea acestora în ultima perioadă. 

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a menționat că evoluția situației pandemice în Republica Moldova rămâne a fi alarmantă și, în prezent, este extrem de necesară consolidarea eforturilor tuturor factorilor de decizie, inclusiv ale Parlamentului, pentru a fortifica sistemul de sănătate publică național și stoparea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!