ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

PSRM a depus o nouă sesizare la Curtea Constituțională

16:37 | 30.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională, în care magistrații  au fost informați despre existența unei majorități parlamentare formalizate, care a propus un candidat la funcția de prim-ministru, comunică MOLDPRES.

“La etapa actuală există o majoritate parlamentară în sensul aprecierilor Curții Constituționale și a Comisiei de la Veneția care prevăd expres imposibilitatea dizolvării Legislativului pentru acțiuni care nu-i sunt imputabile”, a spus Furculiță.

Socialiștii fac trimitere și la prevederile Avizului Comisiei de la Veneția din iunie 2019, în care se subliniază că “dacă partidele reprezentând o majoritate parlamentară au ajuns la înțelegerea privind formarea Guvernului, o asemenea obligație (a șefului statului, privind dizolvarea Parlamentului) nu poate exista”.

Ieri, șeful statului, Maia Sandu, a anunțat că va depune o sesizare la Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor necesare dizolvării Parlamentului. „Dacă Curtea Constituțională va constata aceste circumstanțe, atunci voi dizolva Parlamentul şi vom merge la judecata oamenilor”, a spus președintele R. Moldova.

foto: socialistii.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!