ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Camera de Comerț şi Industrie a lansat cea de-a două expoziție virtuală

11:18 | 09.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) au lansat astăzi expoziția virtuală “SMExpo 2021”, pe platforma www.virtual-fairs.md. Este cea de-a doua expoziție în format online de pe această resursă, transmite MOLDPRES.

”SMExpo 2021” este evenimentul care își propune expunerea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din toate sectoarele economiei Republicii Moldova către o audiență fără hotare, ceea ce ar duce la facilitarea activității de business global, creșterea numărului de contacte și noi contracte, precum și găsirea noilor clienți sau furnizori. ÎMM este un sector foarte important în economia ţării şi are nevoie de susţinere, fiind unul mai vulnerabil în condiţiile de criză pandemică”, a explicat Sergiu Harea, preşedintele CCI.

Şeful instituţiei camerale a precizat că după prima expoziţie virtuală, desfăşurată în decembrie 2020, tot mai mulţi agenţi economici solicită activităţi de asemenea fel, pentru a se promova eficient în condiţiile de pandemie.

La rândul său, Iulia Costin, directorul ODIMM, a menţionat că sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii este cel mai valoros potenţial economic al ţării, având o pondere de 98% şi creând peste 60% din locurile de muncă. „Sectorul ÎMM trebuie promovat şi valorificat pe toate dimensiunile. În Republica Moldova avem companii care pot face față cerințelor pieței, sunt competitive, fac produse calitative, iar multe au deja un nume peste hotare”, a specificat Costin.

Întreprinderile care vor să participe la ”SMExpo 2021” se pot înscrie până la data de 31 mai. Taxa de participare este de două mii de lei, care însă va fi compensată de ODIMM, astfel încât companiile să se poată concentra prioritar asupra conținutului şi imaginii în cadrul expoziției.

Platforma de expoziții virtuale din Republica Moldova  www.virtual-fairs.md a fost lansată în vara anului trecut, fiind o măsură de răspuns pentru companiile interesate de noutățile în ceea ce ţine de produse şi servicii, în ţară şi peste hotare, în contextul pandemiei, când multe evenimente expoziţionale nu pot fi desfăşurate.

Conceptul platformei a fost inițiat și dezvoltat de către Camera de Comerț și Industrie și este realizat cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare în cadrul Proiectului ”Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova”, realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation în parteneriat cu CCI.

img21002686

img21002686

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!