ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Educaţiei a premiat halterofilii medaliați la Campionatul European

16:47 | 15.04.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Sportivii moldoveni medaliați la Campionatul European de Haltere, desfășurat la începutul lunii aprilie în orașul Moscova, Federația Rusă, au fost premiați astăzi cu diploma Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), transmite MOLDPRES.

Ministerul a premiat sportivii medaliați la Campionatul European de Haltere: Daniel Lungu (medalie de aur); Marin Robu (medalie de argint); Elena Cîlcic (medalie de argint), președintele Federației de Haltere, Antonio Conflitti, și vicepreședintele Federației de Haltere, Sergiu Crețu. Sportivii medaliați au fost antrenați de către Mihail Ceban, Sergiu Crețu, Vitalii Zolotușenco și Grigore Brașoveanu.

„Suntem mândri de performanțele înregistrate de dumneavoastră în cadrul Campionatului European de Haltere. Datorită pasiunii și muncii pe care o depuneți pentru a deveni mai buni, rezultatele voastre sunt o reușită pentru întreaga țară. Datorită vouă Republica Moldova este recunoscută pe plan internațional. Pentru acest lucru vă suntem recunoscători și vom continua să vă oferim suport pentru a excela în continuare”, a menționat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Lilia Pogolșa.

Totodată, ministerul va premia sportivii conform Hotărârii Guvernului privind aprobarea Normelor financiare pentru activitate sportivă.

Rezultatele sportivilor moldoveni la competiția din Rusia vor contribui la obținerea cotelor de calificare pentru participarea la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo.

foto: MECC 

img21002832

img21002832

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!