ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Aureliu Ciocoi va efectua o vizită de lucru în Austria

12:16 | 26.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. În perioada 26 – 28 aprilie, șeful diplomației moldovene Aureliu Ciocoi va desfășura o vizită de lucru la Viena, cu scopul dinamizării dialogului politic moldo-austriac și avansării relațiilor de cooperare în domenii de interes reciproc, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, programul vizitei include întrevederi cu omologul austriac, Alexander Schallenberg, ministru al afacerilor externe și europene al Austriei, Martin S. Ledolter, directorul Agenției austriece pentru dezvoltare, Helga Schmid, secretarul general al OSCE, Ghada Wally, secretarul general adjunct al ONU, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special pentru reglementare transnistreană și cu membrii grupului de prietenie parlamentară Moldova, Ucraina și Belarus.

În cadrul vizitei vor fi abordate temele referitoare la relațiile de cooperare moldo-austriacă la nivel bilateral, o atenție deosebită fiind acordată componentei economice și proiectelor de cooperare pentru dezvoltare. Totodată, ministrul interimar al afacerilor externe va discuta agenda europeană și progresele înregistrate de Republica Moldova în realizarea angajamentelor europene ale țării.

Pe agenda discuțiilor cu oficialii austrieci și cu reprezentanții organizațiilor internaționale cu sediul la Viena se va afla și procesul de soluționare a conflictului transnistrean, situația regională, precum și criza sanitară globală. 

foto: architecturaldigest.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!