ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șeful statului îndeamnă populația să aibă încredere în vaccinuri și să se vaccineze

14:26 | 29.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se alătură campaniei lansate de UNICEF Moldova și OMS Moldova cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării, care se desfășoară în perioada 23-30 aprilie, și îndeamnă populația să se vaccineze, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În mesajul adresat cetățenilor cu acest prilej, șefa statului menționează că suntem în Săptămâna Mondială a Imunizării, perioadă în care ne amintim de importanța vaccinării contra bolilor infecțioase pentru persoanele de toate vârstele. Președintele Maia Sandu își exprimă încrederea că și pandemia de COVID-19, care este o provocare a timpurilor noastre, poate fi învinsă și depășită prin imunizare.

„COVID-19 și alte boli periculoase pot fi depășite dacă respectăm indicațiile medicilor și dacă ne imunizăm. Vaccinarea ne apropie - odată imunizați, putem fi aproape de familie, de prieteni, de membrii comunității noastre. Putem păstra cel mai prețios lucru - viața”, se arată în mesaj.

Președintele îndeamnă cetățenii să aibă încredere în vaccinuri, deoarece vaccinarea salvează vieți. Vaccinurile previn până la cinci milioane de decese pe an și reduc numărul îmbolnăvirilor. „Datorită imunizării, omenirea a scăpat de epidemii periculoase de tetanus, difterie, rujeolă sau de forme agresive ale gripei și a învins definitiv variola, iar în unele părți ale lumii - și poliomielita. Imunizarea a redus semnificativ mortalitatea infantilă și a oferit șansa la o viață sănătoasă multor generații”, precizează Maia Sandu.

Șeful statului a încurajat oamenii care au anumite îngrijorări față de vaccinuri să se informeze din surse veridice și să ia decizii informate legate de sănătatea lor și a familiei lor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!