ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Republica Moldova şi România au semnat un acord pentru construirea unor apeducte

14:10 | 20.05.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Republica Moldova și România au încheiat astăzi un Acord interguvernamental privind reglementarea construirii unor apeducte, transmite MOLDPRES.

Pentru Guvernul de la Bucureşti, Acordul a fost semnat de Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, iar pentru Guvernul de la Chişinău, de Ghenadie Iurco, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Acordul oferă cadrul juridic necesar pentru ca o companie din România să construiască apeducte cu subtraversarea râului Prut pentru alimentarea cu apă potabilă din județul Iași din România în raioanele Nisporeni, Ungheni, Glodeni și Fălești din Republica Moldova, între localitățile: Măcărești (România) – Măcărești (Republica Moldova), Sculeni (România) – Sculeni (Republica Moldova), Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova) și în sectorul localității Tabăra (România).

„România demonstrează, și prin acest proiect, seriozitate și consecvență în susținerea tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Ambasadei României în ţara noastră.

foto: Ambasada României

 
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!