ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 24 mai va fi reluat traficul prin toate punctele de trecere a frontierei

09:29 | 21.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Începând cu ziua de luni, 24 mai, ora 08:00, traficul prin toate punctele de trecere a frontierei de pe segmentul moldo-român și moldo-ucrainean va fi restabilit atât pentru călători, cât și pentru transportul de mărfuri, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, singurul punct de trecere a frontierei care va rămâne nefuncțional este Lipcani-Rădăuți Prut, din cauza că partea română nu reia, deocamdată, activitatea acestuia. Astfel, autoritățile Republicii Moldova se află în imposibilitate de a redeschide traficul prin punctul de trecere menționat.

În scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19, autoritățile de la Chișinău au decis ca din data de 14 martie 2020 să fie sistată activitatea mai multor puncte de trecere a frontierei cu România și Ucraina. Până în prezent, doar 33 din cele 81 de puncte de trecere a frontierei erau deschise traficului.

Conform surse citate, în continuare, la trecerea frontierei de stat se vor menține restricțiile impuse în perioada de pandemie.

foto: Serviciul Vamal

img21003627

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!