ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu un grup de parlamentari europeni

12:40 | 25.05.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în această dimineață o întrevedere cu eurodeputații Andrius Kubilius, șeful delegației Parlamentului European la Euronest, Andrej Halicki și Siegfried Mureșan, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Șefa statului a trecut în revistă eforturile întreprinse pentru combaterea pandemiei de Covid-19 și a mulțumit pentru ajutorul UE. „Am transmis europarlamentarilor recunoștința mea pentru sprijinul instituțiilor europene în aducerea vaccinului în Republica Moldova și asigurarea sistemului nostru de sănătate cu echipamente de protecție și utilaje medicale care salvează vieți”, a spus Maia Sandu.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat și despre agenda cu Uniunea Europeană, despre situația politică din Republica Moldova și despre pregătirile pentru alegerile anticipate. „Este foarte important să le asigurăm tuturor cetățenilor țării noastre, indiferent unde se află, dreptul și posibilitatea de a vota. Mi-am exprimat speranța că suficienți oameni vor sprijini la alegeri transformarea Republicii Moldova într-un stat modern. Acest lucru ne va permite să pornim o reformă veritabilă a justiției și să facem un efort conjugat anticorupție în țară”, a subliniat șefa statului.

Președintele Maia Sandu a menționat că, odată cu deblocarea asistenței externe, vom putea lansa planul de recuperare economică a Republicii Moldova, respectiv să pornim modernizarea țării. „Contăm pe sprijinul partenerilor noștri europeni în realizarea acestei viziuni”, a afirmat Maia Sandu.

foto: presedintie.md

img21003732

img21003732

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!