ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Alegătorii mai au la dispoziție 10 zile pentru înregistrarea la un nou loc de ședere

14:01 | 01.06.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală informează că alegătorii au la dispoziție 10 zile pentru a depune cereri privind declararea locului nou de ședere, transmite MOLDPRES.

Astfel, pentru a putea vota la o altă secție de votare decât conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește să voteze.

Procedura dată permite alegătorului să fie înscris în lista electorală de bază a secției de votare conform locului nou de ședere declarat și să-și poată exercita dreptul la vot la secția de votare respectivă.

La depunerea declarației, alegătorul va prezenta actul de identitate în original pentru confirmare. Declarațiile depuse pentru scrutinele anterioare nu mai sunt valabile.

În acest context, CEC reamintește că termenul de depunere a declarațiilor este 10 iunie inclusiv.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!