ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Relațiile bilaterale moldo-elene au fost abordate de președintele Maia Sandu cu Ambasadorul Greciei în țara noastră

18:45 | 03.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Sofia Grammata, Ambasadoarea Republicii Elene în Republica Moldova cu reședința la București. Părțile au discutat mai multe subiecte de pe agenda bilaterală, precum intensificarea relațiilor economice, politice si sociale, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul presă al Președinției.

„Un subiect abordat în mod special este cel al călătoriilor cetățenilor noștri în Grecia. I-am transmis doamnei Ambasadoare solicitarea de a include Republica Moldova în lista statelor din afara Uniunii Europene, ai căror cetățeni au acces în Grecia”, a spus șefa statului.

Președintele Maia Sandu a mulțumit părții elene pentru disponibilitatea de a avansa în negocierile privind Acordul bilateral în domeniul securității sociale, document important pentru cetățenii Republicii Moldova care trăiesc și muncesc în Grecia.

De asemenea, șefa statului a solicitat autorităților de la Atena să faciliteze participarea moldovenilor stabiliți în Grecia la alegerile parlamentare anticipate din luna iulie. „Discuția a vizat și posibilitatea de a intensifica relațiile pe dimensiunea culturală, fapt ce ar putea valorifica potențialul neexplorat al legăturilor istorice dintre țările noastre”, a afirmat Maia Sandu.

foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!