ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Aureliu Ciocoi a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul aniversării Băncii Naționale a Moldovei

17:29 | 04.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a transmis astăzi un mesaj de felicitare cu prilejul aniversării a 30 de ani de la fondarea Băncii Naționale a Moldovei, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În mesaj, între altele, se menționează:

”La data de 4 iunie, acum 30 de ani, au fost puse bazele sistemului bancar din țara noastră, odată cu fondarea Băncii Naționale a Moldovei. În acest timp, BNM a avut un parcurs impresionant, a depășit multiple provocări, crize, dar și lansând și ghidând reforme ale sectorului bancar și celui financiar din țara noastră. 

Vreau să aduc sincere mulțumiri și urări de sănătate tuturor celor care au stat la baza acestei instituții fundamentale a Republicii Moldova, celor care au contribuit și celor care continuă să muncească zi de zi pentru buna funcționare, dezvoltare și prosperare a BNM și a țării deopotrivă. 

Stimați angajați ai BNM, vă doresc în continuare inspirație și dedicație pentru realizarea cu succes a misiunii instituționale, orientată spre promovarea și menținerea unui sistem financiar viabil, bazat pe principiile pieței și spre dezvoltarea economică a țării. Activitatea Dvs. profesională să fie ghidată în continuare de valorile instituționale, precum credibilitatea, responsabilitatea, performanța și practicile de bună guvernare. În același timp, continuând modernizarea serviciilor BNM, prin adaptarea acestora la necesitățile actuale ale economiei naționale”. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!