ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Parlamentului a adresat un mesaj cu prilejul Zilei lucrătorului bancar

19:22 | 04.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a adresat astăzi un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei lucrătorului bancar, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În mesaj se menționează:

”Băncile comerciale au un rol important în dezvoltarea social-economică, prin faptul că sprijină start-up-urile și ÎMM-urile, gestionează depozitele private, creditează persoanele fizice și economia, contribuie la atragerea investițiilor, realizează importante programe de responsabilitate socială.  Instituțiile financiare și de asigurări sunt printre cei mai prestigioși angajatori, oferind aproape 20 de mii de locuri de muncă bine plătite, în toată țara.    

Dezvoltarea dinamică a pieței, potențialul intelectual și tehnologic al domeniului bancar din țara noastră contribuie la creșterea atractivității pentru investitorii străini. Este important ca economia națională să poată profita de aceste avantaje, în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Cu prilejul Zilei lucrătorului bancar, adresez angajaților Băncii Naționale a Moldovei, celor 11 bănci comerciale licențiate, companiilor de creditare nebancară cuvinte de încurajare pentru succese profesionale mari în interesul clienților, comunităților și țării în ansamblu. Totodată, transmit cuvinte de respect pentru seniorii sectorului financiar-bancar, în special pentru cei care au stat la temelia constituirii domeniului acum 30 de ani.

Felicit pe toți cei care se asociază cu această zi, dorindu-le sănătate, fericire și bunăstare!”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!