ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău întreprinde măsuri de iluminare a bulevardului Grigore Vieru

09:35 | 10.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Autoritățile locale ale municipiului Chișinău au început să întreprindă măsuri de înlocuire a iluminatului stradal pe bulevardul Grigore Vieru, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului, Ion Ceban, a anunțat că aleea din bulevardul sus-numit a ajuns în ultima etapă de reabilitare. "Deja a fost instalată irigarea și va fi montat mobilierul urban nou, iar gardul de pe perimetru a fost renovat și vopsit", a spus Ceban.

Potrivit edilului, în ultima etapă de renovare va fi instalat iluminat de tip LED. Ceban a remarcat că anterior  pe bd. Gr. Vieru, la intersecții, chiar și pe alee, erau zeci de panouri publicitare. ''Orașul a fost sufocat de zecile de panouri publicitare, numărul acestora era deosebit de mare pe bulevardul Vieru'', a specificat primarul.

Potrivit proiectului bugetului municipal pentru anul 2021, veniturile proprii planificate ale municipiului Chișinău constituie 670 mln de lei. Pentru reparația și reabilitarea drumurilor din capitală se vor cheltui peste 600 mln de lei.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!