ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului: „Îi încurajez mai ales pe tineri să devină donatori de sânge”

17:15 | 14.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Cu ocazia marcării, astăzi, a Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj prin care îndeamnă cetățenii să doneze sânge, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

„Este un bun la care ne gândim și pe care îl apreciem în cele mai critice momente ale vieții noastre sau a apropiaților noștri - și cu atât mai mare este valoarea lui. Un bun care salvează vieți și care poate fi completat și menținut prin participarea fiecăruia dintre noi. Donând sânge și ajutându-i pe alții putem să fim siguri că, la nevoie, vom fi ajutați și noi”, a menționat Președintele.

Șeful statului a adăugat că în țara noastră, dar și în toată lumea, pandemia Covid-19 a însemnat și o scădere a numărului de donatori de sânge, iar aceasta s-a răsfrânt asupra rezervelor din spitale. „Pentru a asigura medicii și pacienții cu rezerve de sânge, pentru a fi siguri că nimeni, niciodată nu va pierde un om drag din cauza lipsei de sânge, vă îndemn să donăm sânge. Îi încurajez mai ales pe tineri să devină donatori voluntari - salvarea unei vieți, fie și a unui om necunoscut, este cel mai mare dar pe care putem să îl facem pe pământ”, a spus Maia Sandu.

foto: deschide.md

img21004214

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!