ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Femeile gravide se pot vaccina împotriva COVID-19

13:43 | 17.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Femeile gravide și cele care alăptează se pot vaccina contra noului coronavirus, transmite MOLDPRES.

Medicul obstetrician-ginecolog Maxim Calaraș a declarat astăzi în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale că nu există date că fătul ar putea fi afectat de administrarea vaccinului contra COVID-19 femeii însărcinate, deci femeile gravide se pot vaccine împotriva noului coronavitus.

Medicul a specificat că, în cazul alăptării, anticorpii obținuți în vaccinare trec și la făt și a recomandat ca imunizarea să aibă loc începând cu trimestrul doi, după ce se încheie procesul de organo-geneză.

Maxim Calaraș a precizat că studiile au arătat că, fiind însărcinată, femeia nu este mai predispusă de a se infecta. Însă infecțiile de coronavirus asupra femeilor gravide au arătat că acestea au dezvoltat forme mult mai severe.

Potrivit specialistului, deocamdată copiii nu pot fi vaccinați contra COVID-19.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!