ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ploile abundente au cauzat prejudicii în mai multe localităţi din ţară

13:09 | 22.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. În urma ploilor torențiale înregistrate pe data de 20 iunie, au fost înregistrate mai multe prejudicii în localități din raioanele Drochia, Cantemir, Criuleni și UTA Găgăuzia, conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații Urgență (IGSU) colectate din subdiviziunile teritoriale, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, în raionul Drochia, localitatea Șurii Noi, ca rezultat al precipitațiilor abundente au fost afectate circa 64 hectare de grâu. “De asemenea, în urma vântului puternic, în satul Chetrosu au fost smulse și deteriorate circa 250 foi de ardezie de pe acoperișurile a zece case de locuit, iar de pe acoperișurile a trei depozite pentru păstrarea cerealelor și a tehnicii agricole au fost smulse și deteriorate circa 360 metri pătraţi de țiglă metalică, 182 foi de ardezie și 2 m3 de cherestea”, indică IGSU.
 
Totodată, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile în raionul Cantemir, satul Cârpești, au fost deteriorate circa 0,6 km de drum local, iar în raionul Criuleni, localitatea Bălăbănești, ploaia a afectat două ha de căpșun.

“În perioada 15-20 iunie, precipitațiile cu vânt puternic au afectat circa 325 ha de grâu, 78 ha orz și 42 ha de  floarea-soarelui în satul Cazaclia, UTA Găgăuzia. De asemenea, au fost înregistrate opt intervenții ale salvatorilor la pomparea apei efectuate în raioanele Cahul, Telenești, Florești și Drochia”, precizează Inspectoratul.

Conform IGSU, pompierii au pompat apa din cinci beciuri din gospodării particulare din localitatea Mândrești și orașul Telenești, iar în satul Văleni, raionul Cahul au fost pompate 200 m3 de apă dintr-o grădină.

La fața locului, pentru estimarea pagubelor materiale continuă să lucreze Comisiile pentru situații excepționale.  

foto: IGSU

img21004423

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!