ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii moldoveni au realizat o captură record de heroină

10:56 | 23.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale /PCCOCS/ a confirmat astăzi capturarea unei cantități record de heroină de 235 kg, transmite MOLDPRES.

Potrivit informațiilor prezentate de procurori, un cetățean turc și-a creat o firmă, importând materiale de construcție din Iran și Federația Rusă. Pe parcursul a opt luni a introdus pe teritoriul statului heroină în cantități mici, pe care a depozitat-o.

Heroina a fost depistată într-un depozit, în timp ce se încerca schimbarea locației celor 235 kg. Cantitatea de heroină a fost introdusă pe teritoriul țării prin intermediul TIR-urilor care veneau din Ucraina.  

Acțiunea a fost realizată cu suportul organelor vamale din Ucraina, fiind o acțiune comună a INI, PCCOCS și Serviciul Vamal.

Heroina ar fi trebuit să părăsească teritoriul Republicii Moldova cu destinația Uniunea Europeană. În acest moment, drogurile sunt păstrate la organul de urmărire penală, iar ulterior, după apariția unei sentințe definitive de judecată, acestea vor fi distruse.

img21004452

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!