ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: „Nu am putut face miracole, dar am îmbunătățit lucrurile”

14:20 | 24.06.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declară, la șase luni de mandat, că a început schimbarea în bine în mai multe direcții de activitate, dar că pentru o schimbare totală este nevoie de un Parlament și un Guvern mai bune, transmite MOLDPRES.

Președintele Moldovei a susținut astăzi un briefing de bilanț al activității de șase luni de când a depus jurământul în calitate de șef al statului, în care a specificat că „nu a putut face miracole, dar a îmbunătățit lucrurile”. „Astăzi, se împlinesc șase luni din ziua în care am depus jurământul în fața dumneavoastră în calitate de Președinte al Republicii Moldova. Sunt patru direcții importante în care nu am putut face miracole, dar în care s-au îmbunătățit lucrurile”, a spus Maia Sandu.

Cele patru direcții de activitate în care președintele s-a implicat personal sunt asigurarea cu vaccin a cetățenilor moldoveni, depășirea crizei economice, depășirea izolării internaționale și lupta cu corupția.

Potrivit șefului statului, în acest moment cetățenii moldoveni au acces la vaccin antiCOVID. „Astăzi, avem acces la vaccin pentru toți. În Moldova au ajuns peste 1 milion de doze, iar peste 600 000 au fost administrate”, a specificat președintele.

Referitor la depășirea crizei economice, Președintele Maia Sandu a spus că a reușit să obțină un  sprijin economic fără precedent din partea UE - Planul de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro pentru o perioadă de trei ani. “Moldova este în acest moment singura țară din Parteneriatul Estic, căreia i-a fost oferit un asemenea plan”, a concretizat Maia Sandu.

Președintele a subliniat că în șase luni de activitate a lucrat pentru a reface relațiile statului moldovean cu partenerii externi și depășirea izolării externe. „Am obținut acordul acestor parteneri și interesul lor pentru dezvoltarea țării noastre”, a subliniat oficialul.

Referindu-se la lupta cu corupția, Maia Sandu a declarat că a abordat acest subiect în ședințele Consiliului Suprem de Securitate și la cele avute cu șefii instituțiilor de drept.

La final, șeful statului a menționat că apropiatele alegeri legislative reprezintă o șansă pentru alegerea „unui parlament curat, un parlament care lucrează pentru interesul țării, un parlament cu oameni demni și onești” și a îndemnat cetățenii să iasă la vot pe 11 iulie.

Maia Sandu a depus jurământul de învestitură la 24 decembrie 2020, devenind cel de al șaselea Președinte al Republicii Moldova.

foto: Președinție

img21004503

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!