ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei persoane au fost reținute în urma descinderilor SIS și PCCOCS

12:30 | 05.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. Șeful Inspectoratului de Politie al municipiului Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA au fost reținuți astăzi în urma unor percheziții desfășurate de SIS și PCCOCS, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, angajații SIS și procurorii au descins, în această dimineață, cu percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane.

Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: ”abuz de serviciu”, ”delapidarea averii statului”, ”trecerea ilegală a frontierei de stat”, ”divulgarea secretului de stat” și ”fals în acte publice”.

În rezultatul descinderilor au fost reținute trei persoane: șeful Inspectoratului de Politie al municipiului Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA.

Procuratura anunță că va reveni cu detalii despre caz.

foto: bizlaw.md

img21004788

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!