ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP anunță că au fost înregistrate mai multe încălcări în procesul electoral

11:51 | 11.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că până la ora 11.00, la alegerile parlamentare au fost înregistrate 14 încălcări, printre care șase cazuri de afișaj ilegal, un caz de agitație electorală și trei cazuri ce au vizat transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de votare, comunică MOLDPRES.

Șeful-adjunct al IGP, Marin Maxian, a anunțat într-un briefing că incidentele legate de transportul organizat au avut loc la Dubăsari, Bender și Rezina. El a specificat că, în primele ore ale zilei, s-au constatat câteva cazuri de huliganism și alte câteva cazuri de nerespectare a măsurilor anti-COVID. A fost documentat și un caz de agitație electorală.

„Recent a mai apărut o sesizare precum că în anumite locații din Bender se face agitație și există elemente de corupere a alegătorilor. Pentru moment se fac cercetări”, a spus Maxian.

Șeful-adjunct de la IGP a specificat că, pe tot parcursul zilei de astăzi, polițiștii se vor afla în raza a 100 de metri de la fiecare secție de votare. El a îndemnat cetățenii la un proces de vot calm, iar în cazul în care vor asista la anumite incidente – să contacteze poliția, pentru a documenta situațiile și a fi aplicate sancțiuni.

Peste 6 000 de angajați ai Ministerului de Interne sunt implicați în păstrarea ordinii publice la scrutinul de astăzi.

img21004952

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!