ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Făleşti se desfășoară lucrări de asigurare cu apă

11:01 | 12.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. La Fălești se află în plină desfășurare lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești”, finanțat de Uniunea Europeană. Datorită acestui proiect, peste 15 mii de făleșteni vor avea acces la apă potabilă sigură, transmite MOLDPRES.

Până în prezent, lucrările planificate în cadrul proiectului au fost executate în proporție de 54%. Acestea sunt executate în conformitate cu graficul, susţin autorităţile locale.

În urma realizării proiectului, rețelele de alimentare cu apă din orașul Fălești vor fi extinse cu 2,4 km și vor fi construite 2,6 km de rețele de aducție. Lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești urmează să fie încheiate la sfârșitul anului curent. Valoarea acestui contract constituie 35,88 milioane lei, dintre care 32,57 mln lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene și 3,31 mln lei - cofinanțarea Primăriei orașului Fălești.

„Implementarea proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea acestui serviciu, sporirea ratei de conectare și accesul populației la apă potabilă sigură, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și menținând starea de sănătate a acestora”, indică Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul german pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

foto: ADR Nord

img21004979

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!