ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNAS a anunțat despre finanțarea indemnizațiilor de maternitate

08:35 | 16.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Casa Naţională de Asigurări Sociale a anunţat astăzi că a fost efectuată finanţarea indemnizaţiilor de maternitate femeilor asigurate şi soţiilor aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi. Pentru plata indemnizațiilor de maternitate s-au transferat 62.9 mln lei, informează MOLDPRES.

Astfel, pentru a primi banii prin intermediul băncii, beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia la care a fost deschis contul bancar. Dacă beneficiarul nu este deţinător de card bancar, banii pot fi ridicaţi din orice oficiu poştal, a explicat serviciul de presă al CNAS.

Indemnizaţia de maternitate se acordă integral la a 30-a săptămână de sarcină, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, iar în cazul naşterilor complicate ori al naşterii a doi copii – de 140 zile calendaristice. În cazul sarcinilor cu 3 şi mai mulţi feţi, indemnizaţia de maternitate se acordă la termenul de 24 săptămâni de sarcină pe o perioadă de 182 de zile calendaristice. 

Informații suplimentare pot fi găsite pe pagina oficială a Casei Naţionale de Asigurări Sociale, la compartimentul “Alte prestații sociale”.

foto: CNAS

img21005122

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!