ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Geniștii Armatei Naționale au nimicit 30 de muniții găsite la Cimișlia

11:09 | 16.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Geniştii din Brigada de infanterie motorizată „Dacia” au fost solicitaţi recent în două localităţi din raionul Cimişlia, unde au fost depistate peste 30 de obiecte explozive, comunică MOLDPRES.

Potrivit ofiţerului superior al Serviciului geniu, Ivan Cornegruţa, în perioada 14-15 iulie, echipa de genişti condusă de locotenentul major Aliona Bezman, a intervenit în satele Ivanovca Nouă şi Lipoveni din raionul Cimişlia, unde în urma lucrărilor agricole şi forestiere au fost descoperite 24 grenade de mână RGD, cinci bombe de aruncător de 82 mm, trei proiectile de artilerie de calibru diferit, care datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Munițiile au fost nimicite în condiţii de maximă securitate la Centrul de instruire al unităţii.

De la începutul anului curent, geniştii Armatei Naţionale au lichidat circa 185 de obiecte explozive de diferite tipuri în localităţi din raioanele Cimişlia, Căuşeni, Anenii Noi, Hânceşti, Cahul, Taraclia, Ştefan Vodă, Ungheni şi Ialoveni.

foto: Armata Națională

img21005135

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!