ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Educația, printre prioritățile anunțate de șeful statului în Legislativ

12:43 | 26.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. În primul rând, trebuie să investim în învățători. Avem nevoie să modernizăm învățământul pedagogic, să-l facem relevant și interesant pentru tineri, și să readucem profesiei respectul de altădată. Afirmația a fost făcută astăzi de șeful statului, Maia Sandu la ședința de constituire a noului Parlament, comunică MOLDPRES.

“Moldova poate utiliza avantajele amplasării geografice și multilingvismului pentru a dezvolta o universitate pedagogică cu renume regional sau poate chiar internațional. Profesorii trebuie să fie în pas cu tehnologiile moderne și să le utilizeze în procesul de predare în așa fel încât predarea să fie la nivelul individual al fiecărui elev și niciun copil să nu rămână în urmă”, a opinat Sandu.

Șeful statului a adăugat că “dacă nu întreprindem măsuri serioase astăzi, Republica Moldova va rămâne fără profesori în multe din școlile din țară”.

 „Trebuie să venim cu un program serios atât pentru asigurare cu profesori, cât și pentru asigurare cu personal medical în localitățile țării. Când spunem sistem educațional, trebuie să extindem aria de intervenție pentru a asigura oportunități de învățare continuă pe tot parcursul vieții, mai ales în contextul noilor provocări de pe piața muncii generate de automatizare și robotizare. Cu toții trebuie să învățăm să ne adaptăm și să fim pregătiți pentru mai multe meserii în cursul vieții profesionale”, a conchis Președintele.

img21005389

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!