ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile capitalei au conectat un sector al cartierului Petricani la iluminatul stradal

13:19 | 26.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Municipalitatea Chișinău a cheltuit circa 200 de mii de lei pentru racordarea unui sector al cartierului Petricani la rețeaua de iluminat stradal, transmite MOLDPRES.

Municipalitatea a anunțat conectarea la iluminatul stradal al orașului a peste 60 de case din cartierul Petricani (sectorul Râșcani), care nu au avut lumină pe stradă. Făcând trimitere la eveniment, primarul Ion Ceban a declarat că „a apărut lumină în bezna din oraș și că este regretabil ca în secolul digitalizării străzile din municipiul Chișinău să fie în întuneric”.

Lucrările au fost executate în urma solicitărilor venite din partea cetățenilor pe platforma EU.CHISINAU.md. Pentru racordarea sectorului respectiv la rețeaua de iluminat stradal, ÎM „Lumteh” a montat opt piloni noi, 1.300 metri de cablu și 36 felinare LED. Pentru realizarea acestor lucrări primăria a cheltuit circa 200 de mii de lei.

În urma solicitărilor parvenite de la cetățeni, în municipiul Chișinău au fost realizate lucrări de reparație a sistemului de iluminat în mai multe curți: Sectorul Buiucani - str. Bucuriei 22; str. I. L. Caragiale 2/1; Piața Dimitrie Cantemir 1. Sectorul Centru - str. Moldoviţa 2; șos. Hâncești 142; str. Spicului – șos. Hâncești 142; bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 126.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!