ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un moldovean a decedat în urma unui accident în Ucraina

10:59 | 27.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Un moldovean a decedat, iar soția acestuia a ajuns la reanimare, după ce autocarul de pe cursa Chișinău – Kiev în care se aflau s-a tamponat cu un camion în apropierea comunei Znamenka din regiunea Odessa, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, accidentul s-a produs în dimineața zilei de astăzi. Autocarul avea 20 de pasageri la bord.

„Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autorități în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și situația persoanelor afectate”, precizează MAEIE.

Conform informațiilor obținute de la autoritățile locale, în urma producerii accidentului, un bărbat cu vârsta de 61 de ani, cetățean al Republicii Moldova, a decedat, iar soția acestuia este internată la reanimare. Alte trei victime ale accidentului, cetățeni ucraineni, au necesitat îngrijii medicale, fiind internate la spitalul din localitatea Podolsk.

„Ancheta este în curs de desfășurare, iar Consulatul de la Odesa se află în contact cu autoritățile ucrainene pentru obținerea informațiilor privind circumstanțele producerii accidentului, precum și oferirea asistenței consulare familiei îndoliate”, mai precizează Ministerul de Externe.

foto: od.npu.gov.ua

img21005415

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!