ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dosarul lui Denis Ulanov a fost trimis în judecată

11:15 | 30.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi că a finalizat și expediat în judecată cauza penală în care deputatul Denis Ulanov este acuzat de ”escrocherie” și ”spălare de bani”. Dosarul are 81 de volume, iar rechizitoriul este pe 630 file, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cauza penală face parte din dosarul denumit generic ”frauda bancară”, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 9,7 milioane de lei.

Acum patru luni, la cererea Procurorului General, Parlamentul i-a ridicat deputatului Denis Ulanov imunitatea parlamentară. Acesta pledează nevinovat și este cercetat în libertate.

În prezent, procurorii investighează o multitudine de fapte infracționale care au avut loc în perioada 2010-2015 care, la fel, fac obiectul dosarului ”furtul miliardului”. Investigațiile vor continua până la etapa la care vor fi trași la răspundere nu doar organizatorii și beneficiarii, ci și cei care au favorizat adoptarea deciziilor ilegale ce au permis devalizarea sistemului național bancar.

foto: PG

img21005503

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!