ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

24 de localități au rămas fără lumină în urma intemperiei

10:44 | 30.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Un număr de 24 de localități din raioanele Glodeni, Dondușeni, Florești, Anenii Noi, Criuleni au fost deconectate de la energie electrică în urma ploii de ieri. Rafalele de vânt și ploaie au doborât  mai mulți copaci, care au căzut pe carosabil dar și pe o conductă de gaz, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, astăzi au rămas parțial deconectate de la curent electric 16 localități.

Pe parcursul serii de ieri dar și astăzi, salvatorii au fost solicitați pentru a efectua lucrări de defrișare a copacilor prăbușiți de rafalele de vânt în raioanele Ungheni, Strășeni, Ocnița, Cahul, Fălești, Florești, Briceni, Edineț, Glodeni, Râșcani și municipiul Bălți.

De asemenea, a fost nevoie de intervenția salvatorilor în raionul Edineț, unde un copac a căzut pe acoperișul unei case de locuit din localitatea Cupcini. Totodată, echipele de salvatori au intervenit pentru a înlătura arbori și crengi care au căzut pe țevile de gaz natural în orașul Soroca și municipiul Bălți.

Conform datelor colectate de IGSU, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 8 intervenții ale salvatorilor,  care au efectuat lucrări de defrișare a copacilor prăbușiți peste autovehicule parcate pe străzile capitalei, precum și au intervenit în curțile unor blocuri locative. Astfel de intervenții au avut loc pe străzile Grigore Vieru, Ion Aldea-Teodorovici, Andrei Doga, Ginta Latină și bulevardul Mircea cel Bătrân.

Statisticile IGSU arată că în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 110 situații de risc.

foto: stiri.md

img21005505

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!