ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că nu va susține candidatura Nataliei Gavriliță

11:05 | 30.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va susține candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de premier. Anunțul a fost făcut astăzi de către deputatul Corneliu Furculiță, într-o conferință de presă, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, BECS nu va susține nicio candidatură propusă de majoritatea parlamentară.

“Indiferent ce candidatură va fi, chiar și Natalia Gavriliță, care a mai avut tentative, dar nu a acumulat nici un vot, chiar de la deputații ei, noi suntem o opoziție care va critica dur această guvernare și va taxa toate greșelile”, a spus Furculiță.

Anterior și liderul socialiștilor, Igor Dodon, a menționat că „Natalia Gavriliță este un bun profesionist, însă opoziția nu poate susține persoanele puterii la funcțiile-cheie din instituții”.

După consultările avute cu fracțiunile parlamentare în dimineața curentă, șeful statului, Maia Sandu a nominalizat-o pe Natalia Gavriliță drept candidat la funcția de prim-ministru.

„Natalia Gavriliță are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului”, a menționat Sandu.

img21005507

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!