ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două angajate de la Fisc au fost reținute de CNA

12:05 | 30.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Denunțate de Direcția securitate internă a fiscului, două angajate ale Serviciului Fiscal de Stat au ajuns pe mâna CNA pentru corupere pasivă, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, cele două sunt angajate ale Direcției generale control fiscal post-operațional al Serviciului Fiscal de Stat și sunt cercetate într-un dosar de corupere pasivă. Acestea ar fi estorcat 40.000 de lei de la un agent economic pentru a-i aplica o amendă mai blândă, în urma controlului efectuat.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar azi dimineață, ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții la birourile de serviciu și domiciliile bănuitelor. În urma acestora, una dintre angajate a fost reținută pentru 72 de ore, iar alta urmează să fie cercetată în stare de libertate. Dacă vor fi găsite vinovate, ele riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de până la 10 ani.

Serviciului Fiscal de Stat a emis astăzi un comunicat în care a anunțat că “se disociază de funcționarii fiscali care admit manifestări coruptibile, precum și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității”.

img21005509

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!