ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni va sta 30 de zile în arest preventiv

15:20 | 30.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni și șeful întreprinderii municipale Biroul Proiectări, Prospecțiuni și Servicii CriPSer vor sta câte 30 de zile în arest preventiv, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, în dosarele de la Criuleni este cercetat pentru mită și un inspector al Inspecției Financiare a Ministerului Finanțelor.

Acesta este suspectat de corupere pasivă, manifestată prin pretinderea de mită in valoare de 1 250 de euro pentru a nu indica în actul de revizie neregulile depistate la inspectarea IM Biroul de Proiectări, Prospecțiuni și Servicii "CriPSer" al Consiliului raional Criuleni.

Pentru documentarea cazului de la Criuleni, CNA a solicitat Inspecției Financiare un control la întreprinderea vizată. Însă în procesul investigațiilor a fost fixat momentul în care inspectorul financiar ar fi pretins mită în valoare de 1 250 de euro pentru a nu indica în actul de control neregulile găsite la întreprindere.

Miercuri, 28 iulie, arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni și administratorul unei companii de proiectare au fost reținuți de ofițerii CNA, fiind cercetați în mai multe dosare de corupție. Cei doi sunt bănuiți de corupere pasivă, activă, trafic de influență și abuz în serviciu. Aceștia ar fi prejudiciat bugetul local cu sute de mii de lei. Dacă vor fi găsiți vinovați, ambii riscă închisoare, amendă penală și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!