ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

12 localități din cinci raioane au rămas fără curent electric în urma intemperiei

10:16 | 03.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Un număr de 12 localități din raioanele Anenii Noi, Ștefan Vodă, Orhei, Ialoveni și Leova au rămas fără curent electric în urma ploii de ieri. Rafalele de vânt și ploaie au rupt zeci de copaci care au căzut peste calea ferată, peste țevi de gaz și au blocat mai multe drumuri, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, echipele de intervenție au fost solicitate în seara zilei de ieri pentru a efectua lucrări de defrișare a arborilor prăbușiți de rafalele de vânt puternic în localități din raioanele Anenii Noi, Nisporeni, Sângerei, Fălești, Glodeni, Drochia, Ungheni și mun. Bălți.

În municipiul Bălți pompierii au efectuat trei intervenții de defrișare a copacilor prăbușiți pe carosabil. Lucrări similare au fost efectuate de angajații IGSU în localitățile Năpădeni (raionul Ungheni), Hâjdieni (r-nul Glodeni), Chetrosu (r-nul Drochia). Totodată, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile salvatorii au înlăturat copaci căzuți pe țevile de gaz la Anenii Noi, dar și în satul Răuțel, raionul Fălești.

În localitatea Biruința, raionul Sângerei, a fost nevoie de intervenția salvatorilor după ce un copac s-a prăbușit peste un bloc locativ cu cinci nivele. De asemenea, pompierii au fost solicitați și în orașul Vatra din mun. Chișinău, unde au înlăturat mai mulți copaci, care au blocat calea ferată.

Tot ieri, pompierii au efectuat lucrări de pompare a apei din mai multe gospodării din în satul Coșnița, raionul Dubăsari. Lucrări de pompare au fost efectuate și în localitatea Slobozia-Dușca din r-nul Criuleni.

Potrivit datelor prezentate de furnizorii energiei electrice, în urma ploilor torențiale cu grindină și vânt puternic, la 2 august, către ora 23:00, 12 localități din raioanele Anenii Noi, Ștefan Vodă, Orhei, Ialoveni și Leova au fost deconectate de la energie electrică, iar astăzi, toate localitățile au fost reconectate.

foto: IGSU

img21005591

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!