ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovene a discutat cu ministrul ucrainean de Externe

18:49 | 06.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu a purtat astăzi o discuție telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, care a adresat felicitările sale cu ocazia învestirii noului Guvern, relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, în cadrul discuțiilor au fost abordate elemente cheie de pe agenda de cooperare, fiind menționată deschiderea Republicii Moldova de a intensifica activitatea în cadrul parteneriatului strategic cu Ucraina, inclusiv în domeniul integrării europene în formatul Trio asociat – Republica Moldova, Georgia, Ucraina, precum și de a consolida dialogul politic la toate nivelurile.

Miniștrii de externe Nicu Popescu și Dmytro Kuleba au stabilit drept priorități comune pentru perioada imediat următoare implementarea proiectelor de infrastructură, cooperarea în domeniul energetic și intensificarea schimburilor comercial-economice.

Cei doi oficiali au efectuat, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la situația din estul Ucrainei. În context, Nicu Popescu a reiterat poziția Republicii Moldova de susținere fermă a suveranității, independenței și integrității teritoriale a Ucrainei în strictă conformitate cu frontierele internațional recunoscute.

foto: MAEIE

img21005702

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!