ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe va întreprinde o vizită la București

13:08 | 09.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a primit astăzi în vizită pe ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, informează MOLDPRES.

Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAE a relatat agenției că interlocutorii au discutat despre modalitățile de consolidare a cooperării bilaterale, aprofundarea și extinderea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Moldovei și dezvoltarea în continuare a relațiilor speciale privilegiate moldo-române. În context, oficialii s-au referit și la pregătirea în timpul apropiat a unei vizite de lucru la București.

Totodată, vicepremierul a remarcat că realizarea proiectelor în domeniul infrastructurii energetice, transportului și comunicațiilor, avansarea inițiativelor comune în sfera socială, culturală și educațională sunt esențiale în promovarea unei politici externe active cu România în contextul marcării, în 2021, a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Foto: MAEIE

img21005743

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!