ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul Natalia Gavriliţa a aprobat mai multe demisii şi numiri în funcţie

17:06 | 09.08.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri condus de Natalia Gavriliţa, în prima sa şedinţă, desfăşurată luni, 9 august, a avut pe agendă un singur subiect – cu privire la cadre. Noul Guvern a decis eliberarea din funcţie a mai multor secretari de stat şi persoane de demnitate publică, transmite MOLDPRES.

Astfel, Executivul a votat pentru eliberarea din funcţie a Gabrielei Cuneva, secretar de stat la Ministerul Finanţelor, precum şi pentru eliberarea Iulianei Drăgălin, Marianei Botezatu şi a lui Mihail Lupaşco, din funcţiile de secretari de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

De asemenea, Guvernul a aprobat rechemarea lui Vladimir Golovatiuc, din funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Federaţia Rusă. În aceeaşi şedinţă, Dumitru Socolan, Daniela Cujbă şi Gheorghe Leucă au fost eliberaţi din funcţiile de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE). Totodată, miniştrii au votat pentru numirea lui Veaceslav Dobândă în postul de secretar de stat la MAEIE.

Tot astăzi, Cabinetul Gavriliţa a aprobat eliberarea din funcţie a secretarilor de stat la Ministerul Justiţiei, Tatiana Tverdun şi Alexandru Pleşca, şi numirea în calitate de secretar de stat la acelaşi minister a Veronicăi Mihailov-Moraru.

Demisii şi numiri în funcţie au fost operate şi la Ministerul Afacerilor Interne, unde au fost eliberaţi secretarii de stat Mariana Grama, Cornel Lebedinschi, Gheorghe Balan şi Sergiu Golovaci, iar în loc a fost numit Sergiu Diaconu. Tot în şedinţa de azi, Rosian Vasiloi a fost desemnat la conducerea Poliţiei de Frontieră.

Noul Cabinet de miniştri i-a eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Apărării pe Aurel Fondos şi Vladimir Ilev, numindu-i în loc pe Valeriu Mija şi Sergiu Plop.

Toţi secretarii de stat au fost eliberaţi şi de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, care urmează să fie reformat. Astfel, au fost demişi Mihail Machidon, Tatiana Nistorică şi Ghenadie Iurco. La Ministerul Agriculturii, în calitate de secretar de stat, a fost numit Sergiu Gherciu, iar la Ministerul Mediului – Rodica Iordanov.

Mai multe demisii au fost aprobate de miniştri şi la alte două ministere care urmează să fie reformate. Astfel, membrii Executivului au aprobat eliberarea din funcţiile de secretar de stat a Nataliei Grîu şi lui Ivan Gheorghiu – la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, precum şi a Tatianei Zatîc şi lui Denis Cernelea – la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. Tot azi, la Sănătate au fost numiţi doi noi secretari de stat – Zinaida Bezverhnîi şi Svetlana Nicolaescu.

În prima sa şedinţă, Cabinetul de miniştri condus de Natalia Gavriliţa a decis şi asupra demiterii mai multor persoane de demnitate publică. Astfel, miniştrii au votat pentru eliberarea lui Anatolie Ghilaş din funcţia de director general al Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru; Elenei Beleacova – din funcţia de director general al Agenţiei Relaţii Interetnice; a lui Ghenadie Ţepordei – din funcţia de director general al Agenției Proprietății Publice; a lui Viorel Iustin – din funcţia de director general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, precum şi a Valentinei Buliga din funcţia de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. 

Foto: Guvern

img21005759

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!