ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a discutat cooperarea moldo-americană cu însărcinatul cu afaceri ad-interim al SUA

20:50 | 09.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a primit-o astăzi pe Laura Hruby, însărcinat cu afaceri ad-interim al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE. 

În cadrul discuțiilor cu diplomatul american, șeful diplomației moldovene a pledat pentru promovarea unui dialog strategic consistent și eficient cu Statele Unite ale Americii, inclusiv prin elaborarea și adoptarea unei foi de parcurs privind consolidarea instituțiilor democratice și a bunei guvernări în Republica Moldova, combaterea corupției, asigurarea securității energetice, dezvoltarea economică și financiară, cooperarea în materie de securitate și apărare. 

De asemenea, ministrul Nicu Popescu a reliefat importanța avansării în implementarea reformele necesare pentru a negocia un nou pachet de asistență multianuală în cadrul Programului Compact, care ar putea fi oferită țării noastre de către Guvernul SUA prin intermediul Corporației Provocările Mileniului. 

La final, vicepremierul a transmis mulțumiri poporului american pentru suportul oferit în perioada pandemică, în special cele 301 200 de doze de vaccinuri Johnson & Johnson care au ajuns deja la Chișinău prin intermediul platformei COVAX, în cadrul donației totale de 500 000 de doze.

Foto: MAEIE

img21005767

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!