ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Miniștrii au votat Programul național de securitate în aviația civilă

15:59 | 12.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniştri, întrunit astăzi în şedinţă, a aprobat Programul național de securitate în domeniul aviației civile, transmite MOLDPRES.

Conform Guvernului, până la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, operatorii aeroportuari, transportatorii aerieni, Poliția de Frontieră, furnizorii de servicii de navigație aeriană și alte entități care fac obiectul Programului național de securitate în domeniul aviației civile vor elabora și/sau își vor aduce programele și/sau procedurile de securitate în concordanță cu prezentul Program.

“În termen de un an de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Autoritatea Aeronautică Civilă va elabora Ghidul pentru expeditori cunoscuți și Lista de verificare pentru validarea expeditorilor cunoscuți. Programul național de detectare comportamentală, dispozițiile și măsurile suplimentare de securitate cu privire la implementarea standardelor de bază în domeniul securității aviației vor fi elaborate de către Autoritatea Aeronautică Civilă în conformitate cu prevederile și termenele Acordului privind spațiul aerian comun dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi statele sale membre, semnat la Bruxelles la 26 iunie 2012”, indică documentul.

De asemenea, Autoritatea Aeronautică Civilă poate elabora dispoziții și măsuri suplimentare de securitate provizorii cu privire la implementarea standardelor de bază în domeniul securității aviației. Controlul asupra executării prezentei hotărâri se pune în sarcina Ministerului Economiei.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la şase luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Foto: airlinestravel.ro

img21005857

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!