ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va avea loc Festivalul Lupilor

13:54 | 19.08.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Astăzi, la Teatrul Verde din capitală, va începe Festivalul Lupilor, ediția I, care se va desfășura în perioada 19-22 august la Chișinău și Glodeni, informează MOLDPRES.

În cadrul concertului de astăzi, care va demara la ora 19.30, vor evolua Moldovan National Youth Orchestra, Alex Calancea Band, Vali Boghean Band.

Potrivit organizatorilor, Festivalul Lupilor este un concept nou de festival, care cuprinde tradiția strămoșească de la origini până în prezent, o manifestare artistică ce duce spectatorul printr-o simbioză de arte într-o drumeție de la folclor din moși-strămoși spre o interpretare modernă.

Pe 20 august, ora 20.00, de asemenea la Teatrul Verde, concertul va fi susținut de formația ”Lupii lui Calancea” și surorile Osoianu. Pe 21 august, participanții la festival vor ajunge la Cuhnești, Glodeni, unde se va desfășura un atelier de poezie, o expoziție de pictură și sculptură și un concert.

În cea de-a patra zi de festival, va avea loc ”Hora satului la Movileni, Glodeni”. Publicul care nu va fi prezent la horă, va putea urmări evenimentul online. Tot în satul Movileni, în atelierul lui Alexei Vidrașco va fi dedicată o întreagă zi sculpturii și picturii, evenimentul fiind transmis inclusiv online.

img21006051

img21006051

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!