ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Au fost alocate finanțe pentru un gimnaziu din Anenii Noi și construcția unui dig la Ștefan Vodă

16:36 | 19.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Acoperișul blocului alimentar al gimnaziului din Șerpeni, Anenii Noi, distrus de un incendiu, va fi renovat din sursele rezervei de stat. Comisia pentru Situații Excepționale a decis, în acest sens, acordarea din rezerva de stat a materialelor de construcție în valoare de 382 000 lei. Acoperișul a fost distrus, în proporție de 80 %, în urma unui incendiu care s-a produs la 9 iulie, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Tot în ședința de astăzi, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au decis alocarea mijloacelor financiare din fondul de intervenție al Guvernului pentru acoperirea cheltuielilor suportate la consolidarea digului de protecție contra inundațiilor în câteva sate din raionul Ștefan Vodă în iunie 2020. 

În acest scop, din fondul de intervenție al Executivului, s-a decis alocarea a 92 638 lei pentru satul Cioburciu și 89 503 lei pentru satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. 

Aceste sume vor recupera cheltuielile pentru un dig construit în 2020 de către angajații IGSU, administrația publică locală a raionului Ștefan Vodă și din satele aflate în risc de inundații - Cioburciu, Răscăieți și Talmaza, cu implicarea agenților economici și a populației. Aceste acțiuni au protejat de inundații 75 de gospodării și 500 de hectare de teren agricol.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!