ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu la Kiev: „R. Moldova reafirmă sprijinul neclintit pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”

14:57 | 23.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, participă astăzi, la Kiev, la Summitul de lansare a „Platformei Crimeea”, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

În mesajul adresat alături de alți șefi de state și de guverne, președintele țării a menționat că participarea sa la eveniment semnifică reafirmarea sprijinului neclintit al Moldovei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale internațional recunoscute.

Maia Sandu a mai declarat, în discursul său, că Republica Moldova este un stat devotat păcii și soluțiilor pașnice, diplomatice, având un angajament ferm în acest sens. „Cu toții trebuie să revenim la soluționarea pașnică și politică a litigiilor. Trebuie să combatem împreună amenințările la adresa securității regionale. Cu toții trebuie să trasăm o cale diferită - una constructivă și durabilă”, a afirmat Președinta Maia Sandu.

La Summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”, desfășurat astăzi la Kiev, și-au anunțat prezența 14 șefi de state și de guverne, dintr-un total de 44 de delegații internaționale, inclusiv oficiali de rang înalt ai Uniunii Europene.

Pe site-ul Președinției Republicii Moldova este plasat mesajul Președintelui Maia Sandu la Summitul de lansare a „Platformei Crimeea” în limbile română, rusă și engleză.

Foto: Președinție

img21006153

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!