ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cu ocazia Zilei Limbii Române, a fost organizat Podul de cărți pentru copii între România și Republica Moldova

07:18 | 01.09.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 sept. /MOLDPRES/. Asociația OvidiuRo și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”  au sărbătorit ieri împreună Ziua Limbii Române și Limba Noastră printr-un pod simbolic de cărți pentru copii, alături de grădinițele din România și bibliotecile publice teritoriale din Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Eugenia Bejan, directorul Bibliotecii Naționale pentru Copii ”Ion Creangă”, a menționat că, în prima parte a zilei, au avut loc două ateliere de lectură pentru copii la Grădinița din comuna Victoria, județul Iași și la Biblioteca Publică din comuna Sculeni, raionul Ungheni. La ateliere au participat invitați și reprezentanți ai partenerilor din ambele țări.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestor ateliere a fost citită „Cartea fără poveste”, scrisă și ilustrată de Carolina Rabei, iar în zilele următoare 37.000 de exemplare din această carte, vor ajunge în grădinițe sau biblioteci (33.175 de exemplare pentru educatoarele din România și 4.000 pentru bibliotecarii din cele 1.318 biblioteci publice teritoriale din Republica Moldova).

În aceeași zi, a avut loc online lansarea oficială a evenimentului și un atelier pentru profesori și bibliotecari.

Asociația OvidiuRo și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău colaborează din anul 2017 pentru a încuraja lectura în familie și în comunitate, chiar din primii ani de viață. În anii anteriori au fost organizate ateliere comune pentru profesorii și pentru bibliotecarii din ambele țări, activități care au construit fundația și pilonii podului de cărți pentru copii de anul acesta.

img21006357

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!