ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Olga Tumuruc este noul director al Agenției de Guvernare Electronică

14:41 | 02.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Agenția de Guvernare Electronică (AGE) are un nou director. Funcția va fi deținută de Olga Tumuruc, care anterior a exercitat funcția de șef al Serviciului schimb de date și interoperabilitate, comunică MOLDPRES.

Noul director a fost prezentat echipei AGE de către vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu. El a subliniat că în următoarea perioadă instituția se va axa pe câteva priorități, precum: Reingineria serviciilor publice; Guvernanță digitală - soluții digitale la cheie oferite autorităților; Valorificarea asistenței externe și canalizarea acesteia în direcția implementării agendei de e-guvernare; Dezvoltarea societății informaționale în Republica Moldova.

Olga Tumuruc este specialist în domeniul juridic, licențiată în drept. Deține diploma de Master în Managementul Informației, precum și în Dreptul Afacerilor și activează în Instituția publică „Agenția de Guvernare Electronică” din anul 2017.

Foto: tribuna.md

img21006412

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!