ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liceul de arte „Elena Alistar" din capitală a fost reparat

12:34 | 03.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. Liceul teoretic cu profil de arte „Elena Alistar" din capitală a fost reparat pentru a fi eficient din punct de vedere energetic, transmite MOLDPRES.

Primăria Chișinău informează că lucrările de eficientizare energetică a clădirii instituției de învățământ au inclus reparația fațadei, termoizolarea pereților exteriori, schimbarea tâmplăriei, a sistemelor de termoficare și ventilare, a rețelelor inginerești, precum și reparația sălilor de clasă, a scărilor de interior.

Lucrările s-au desfășurat în cadrul proiectului-pilot „Eficiența energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău", care presupune renovarea și eficientizarea din punct de vedere energetic a 23 de instituții de menire socială din capitală.

Dintre acestea, 14 sunt instituții de învățământ secundar, șase - grădinițe și trei - spitale: IMSP „V. Ignatenco", IMSP SCM „Sfânta Treime" și IMSP SCM nr. 1.

Valoarea totală a proiectului constituie 25 milioane de euro. El este implementat de Primăria Chișinău, cu participarea financiară a partenerilor de dezvoltare - BERD, BEI și Fondul pentru energie E5P.

Foto: Primăria Chișinău

img21006437

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!