ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Modificările operate în Legea cu privire la CNA au intrat în vigoare

12:32 | 07.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea articolului 8 din Legea nr. 1104/2002 cu privire la Centrul Național Anticorupție au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, transmite MOLDPRES.

Documentul publicat prevede că directorul CNA va fi numit în funcție de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin 20 de parlamentari, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități. Mandatul directorului Centrului Național Anticorupție va fi de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.

De asemenea, revocarea din funcție a directorului se va dispune, cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin unei treimi din numărul deputaților aleși, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități. Proiectul descrie și cazurile de revocare.

Sursă: monitorul.gov.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!