ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va adera la Programul-cadru al UE pentru Cercetare și Inovare „Orizont Europa”

17:20 | 13.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Republica Moldova a finalizat ultima rundă de negocieri asupra Proiectului Acordului privind participarea la Programul-cadru al UE pentru Cercetare și Inovare „Orizont Europa”, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerul Educației și Cercetării, la ultima rundă de negocieri, care a avut loc astăzi, a luat parte delegaţia condusă de ministrul Anatolie Topală și echipa de negociere din partea Uniunii Europene, în frunte cu directorul adjunct al Direcției Generale pentru Cercetare și Inovare a Comisiei Europene și negociator-șef al UE pentru programul „Orizont Europa”, Signe Ratso.

Acordul are drept scop asocierea Republicii Moldova la Programul-cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare și Inovare „Orizont Europa” și posibilitatea participării, în calitate de țară asociată, la concursurile anunțate în cadrul Programului.

Programul „Orizont Europa” este stabilit să sprijine cercetarea și inovarea de la etapa de concept până la comercializarea rezultatelor și de a consolida bazele științifice și tehnologice pentru a contribui la soluționarea marilor provocări globale ale epocii și a permite realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Acordul dintre Republica Moldova și UE privind participarea la Programul-cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare și Inovare „Orizont Europa” urmează să fie semnat în anul curent.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!